Finantare prin SECURITIZARE

Descoperiti SECURITIZAREA.

  • Obtineti finantare la dobanzi avantajoase fara limite financiare.

Gestionarea fluxului de numerar și a fluxului financiar ca instrument de creștere, investiții și dezvoltare de noi proiecte și companii. O lume care trebuie descoperită.

PRIMUL ADMINISTRATOR NEBANCAR PENTRU SERVICII DE SECURITIZARE

SERVICII FINANCIARE
PREMIUM

Prin parteneriatul nostru cu banci din Italia, asiguram accesul la cele mai inovatoare instrumente financiare internaționale, combinate cu cele mai bune servicii de consultanță și audit juridic

SECURITIZARE

Proiectați un instrument financiar pentru a tranzacționa pe piețe, garantându-l cu activele dvs. Aceasta este securitizarea.

TRANSFORMAREA ACTIVELOR FINANCIARE ÎN FLUX DE NUMERAR

LICHIDITATE  „THE KING

Fiecare activ financiar poate fi securitizat sau transformat într-o garanție fungibilă care poate fi tranzacționată. Împrumuturile sunt activele financiare cel mai frecvent securitizate, iar securitizarea este cel mai utilizat instrument de către bănci pentru a returna banii împrumutați. Oricine poate securitiza, nu doar băncile: există o piață de capital care caută activele dvs. Asta e treaba noastră, asta facem!

ASISTENTA INTR-UN
SINGUR LOC

Securitizarea necesită un parteneriat între diferite entități. De la auditori, care certifică, la Banca Italiei, la care este necesar să se transmită raportul periodic al activităților, la subiectul care gestionează semnificativ activele în vederea colectării fluxurilor de trezorerie pentru investitori. Suntem un singur subiect care oferă răspunsuri la toate nevoile

INSTRUMENTE

Utilizăm cele mai moderne instrumente financiare pentru a vă transforma activele în lichidități pe piețele internaționale de capital. Un personal de avocați și consultanți fiscali întotdeauna disponibil pentru a asigura securitatea oricărei operațiuni de securitizare.

Suntem un GRUP 

Facem parte dintr-un grup internațional și lucrăm cu o
rețea de profesioniști cu experiență, pentru a oferi servicii premium pe toate
piețele internaționale: de la Londra la Dubai.

Securitizarea este un proces care necesită constituirea de obligațiuni pentru a garanta investitorilor (fiducii și administratori); a unui administrator care procedează la colectarea și gestionarea fluxurilor de trezorerie; un agent de calcul care calculează exact dobânda datorată investitorului individual; un agent de plată care efectuează plăți. Clientul are un singur consultant la care să se refere pentru fiecare nevoie. Legal Credit este singura companie nebancară italiană care oferă servicii de management al securitizării IMM-urilor și investitorilor privați individuali

  • Proiectăm un grup de active care urmează să fie transformate în valori mobiliare tranzacționate pe piață. Auditorii externi certifică valoarea activelor pentru a garanta investitorii privați și publici.
  • Infiintam vehicule cu destinație specială (SPV), înregistrate la Banca Italiei, care emit valori mobiliare negociabile pe piața de referință sau sunt subscrise de investitori privați.
  • Vindem valorile mobiliare emise de SPV pe piață și cu resursele colectate, SPV plătește Clientul pentru activele transferate.

CE FACEM ?

Oferim servicii unice în Romania pentru operațiunile dumneavoastră de securitizare. Suntem singura companie care oferă servicii “la cheie”, fără a vă forța să jonglați printre zeci de profesioniști, pentru a vă gestiona operațiunea de securitizare. De la consiliere inițială, la asistență notarială, la practici, la Banca Italiei, la relațiile cu bursele internaționale, veți avea un singur partener pe care să vă bazați.

ACCESIBILITATE

Băncile cheltuiesc milioane pentru a gestiona o tranzacție de securitizare. Datorită creditului legal, pentru prima dată, experiența bancară este accesibilă și IMM-urilor și investitorilor individuali. În Romania, puține firme profesionale au abilitățile necesare pentru a gestiona tranzacțiile de securitizare.

Securitizarea constă în transferul activelor financiare către un vehicul cu scop special care va emite valori mobiliare negociabile la valoare egală. Valorile mobiliare sunt vândute pe piață, veniturile sunt utilizate pentru a plăti vânzătorul (Clientul). Toate riscurile și datoriile sunt transferate către SPV ca într-o cesiune normală. SPV este gestionat de un Servicer care răspunde în fața investitorilor

CE ACTIVE POT FI TRANSFERATE CĂTRE SPV?

Orice activ financiar din bilanțul unei societăți sau al unui investitor individual poate fi transferat către SPV și poate fi securitizat. Toate imobilizările financiare din bilanț, care reprezintă beneficii viitoare, pot fi amortizate în bilanțuri și transformate în valori mobiliare care urmează să fie vândute.

SECURITIZAREA ESTE IMPORTANTA

Securitizarea este o operatiune in care piata achizitioneaza de la Client, cu o plata imediata, un drept la incasari viitoare. Să ne gândim la o proprietate care este închiriată pentru următorii zece ani: pentru a colecta întreaga sumă va trebui să aștept toți cei zece ani. Pot vinde acest drept pe piață colectând imediat totul (minus interesul pieței). Aceasta este securitizarea. Standardul nu prevede o listă a ceea ce poate sau nu sa poata fi securitizat. Foarte important, acesta este un drept legal de a obține plăți de la terți în viitor. Pentru aceasta aveți nevoie de un audit juridic și financiar. Durata securitizarii este stabilita de Client impreuna cu consultantii si prezentata intr-un document denumit “date de admitere”. Piața alege cât de mult și cum să cumpere.

POT SA MA SECURITIZEZ ?

FIECARE FLUX DE BANI VIITOR ESTE SECURITIZAT: INCASARI
DIN CREANTE, CHIRII, PROIECTE IMOBILIARE, INVESTITII

Puteți monetiza imediat orice drept în numerar viitor. De exemplu: chiria pentru următorii zece ani, poate fi colectată imediat. Dețin o proprietate de renovat care poate genera un venit viitor? Puteți să vă securitizați și să încasați imediat banii.

Transformați în numerar imediat toate drepturile viitoare în numerar pe care le-ați fi colectat în ani, dacă nu decenii.

Va oferim toate serviciile necesare activității de securitizare:
>> de la înființarea vehiculului, până la înmatricularea acestuia la Bancă Italiei
>> emiterea de valori mobiliare, cesiunea codului ISIN, plasarea pe piață
>> declaratiile obligatorii – cum ar fi declarațiile către Banca Italiei, situațiile financiare, declarațiile fiscale, comunicările de combatere a spălării banilor, etc
>> calcule, dobânzi datorate creditorilor, la lichidarea acestora prin intermediul unui partener (iSwiss).