Intrebari si raspunsuri

 • Ce inseamna inchiderea unei firme cu datorii ?

  Inchiderea unei firme cu datorii prin procedura de insolventa/faliment, reprezinta asumarea problemelor privind plata datoriilor, indiferent ca acestea sunt la stat sau la diversi furnizori. Asumarea responsabilitatii nu inseamna ca trebuie sa achitati datoriile ! In functie de specificul situatiei avem solutii pentru fiecare client in parte. Daca ai ajuns la concluzia ca nu mai exista nici o posibilitatea de a continua activitatea firmei tale, primul pas este sa ne contactezi pentru a-ti propune cea mai buna solutie.

 • Cum trebuie sa procedez ?

  Odata cu prima intalnire, vom cunoaste situatia contabila, cine sunt creditorii si sumele de rambursat precum si daca firma mai poate fi redresata prin schimbarea strategie de functionare sau nu mai este nimic de facut. Pe urma vom elabora un plan de actiune care va permite limitarea raspunderii patrimoniale. Este de inteles ca orice societate comerciala raspunde in limita capitalului social pentru datoriile existente dar creditorii vor incerca sa atraga raspunderea personala a administratorului pentru prejudiciul cauzat. Pentru ca acest lucru sa nu se intample vom stabili clar de la inceput conditiile si vom oferi o solutie personalizata.

 • Ce siguranta am ca nu voi raspunde cu bunurile personale ?

  Atragerea raspunderii personale in privinta datoriilor unei firme se face in instanta cu probe care vor demonstra reaua credinta a administratorului in privinta derularii contractelor si plata sumelor restante. Cunoastem faptul ca in majoritatea cazurilor, datoriile existente sunt consecinte a mai multor factori care tin de regula fie de o organizare defectuoasa, management slab, factori economici sau pur si simplu din lipsa fluxului de numerar rezultat din amanarea platilor a propriilor parteneri de afaceri. Pentru a-ti oferi siguranta excluderii atragerii raspunderii personale, intra acum in legatura cu un consultant.

 • Am credit la banca, pot inchide firma ?

  Creditele bancare, se acorda in anumite conditii. Una dintre acestea, este specificata in contract si mentioneaza faptul ca administratorul se obliga ca indiferent de situatia financiara a firmei sa achite imprumutul si raspunde cu bunurile personale. De regula contractele de creditare presupun si o ipoteca imobiliara. In general predarea sau inchiderea firmei este posibila cu anuntarea bancii si stabilirea ulterioara a conditiilor de derulare a creditului si rambursarii ratelor. Intra acum in legatura cu un consultant sa definim impreuna care sunt pasii de urmat.

 • Inchiderea firmei inseamna sustragerea de la plata datoriilor ?

  Predarea unei societati comerciale presupune o serie de proceduri ce trebuiesc efectuate. Dupa luarea deciziei de inchidere a firmei, primul lucru este sa te asiguram de  cadrul legal care sta la baza acestei actiuni, implicit siguranta faptului ca odata cu semnarea documentelor pe care ti le vom pune la dispozitie, responsabilitatile tale se vor opri aici, urmand ca noi sa ne ocupam de finalizarea procedurilor de inchidere a firmei.

 • Cum ma pot proteja in fata creditorilor ?

  Exista diverse solutii pentru rezolvarea litigiilor existente intre o societate si creditorii sai. Legea protejeaza toate partile implicate si stabileste conditiile in care conflictele pot fi rezolvate. Pentru a afla mai multe detalii si care sunt cele mai avantajoase solutii, intra acum in legatura cu un consultant si fa-ti o programare.